18 Ocak 2024 Perşembe

Telefon Kulaklığı Alırken Nelere Dikkat Etmeli

Telefon Kulaklıkları

Cep telefonlarımız ve tabletlerimiz günlük hayatımızın bir vazgeçilmezi durumundadır. Evde, iş yerinde, otobüste, metroda, yürürken, temizlik yaparken, yatarken, yeni kalktığımızda kısacası her yerde ve her zaman bu cihazlarımızla mutlaka bir şeyler dinler, izler veya görüşmeler yaparız. Bireyselliğin daha da arttığı bu günlerde telefonlarımızla yaptığımız bunca işlemi sadece bizim duyabilmemiz için telefon kulaklığı kullanmak bir zorunluluktur. Ayrıca telefonların uzun süreli beyin bölgesine yakın bir şekilde tutulmaması gerektiği uzmanlar tarafından sıklıkla dile getirilmektedir. Telefonunuzu daha rahat ve esnek bir şekilde kullanmanızı sağlayan cep telefonu kulaklıkları hem sağlık açısından sizi bir tehlikeden uzak tutmakta hem de dış dünyadan sizi biraz soyutlayarak size ait özel bir dünya oluşturmaktadır.

Telefon kulaklığı seçerken nelere dikkat etmeli?

Amaç: Kulaklığınızı ağırlıklı hangi amaç için aldığımızı iyi belirlemek gerekiyor. Sadece iletişimde mi kullancaksınız, müzik ve film gibi medya unsurlarını mı ağırlıklı takip edeceksiniz, oyun oynamak için telefon oyuncu kulaklığına mı ihtiyacınız var? Bu amaca göre fiyat performans özelliklerine dikkat etmek gerekmektedir.

Model: Genelde model olarak kulak üstü kulaklıklar ve kulak içi kulaklıklar (inair kulaklıklar ve earbud) diye ikiye ayırabiliriz. Kulaklık kulak üstü olarak tercih edildiğinde, yüksek ses kalitesine ve seviyesine sahip olabilmektedir ancak dış görünüş açısından büyük olduğu için taşınması zordur. Kulak üstü telefon kulaklığı kulak içi telefon kulaklığına oranla daha fazla fiyat aralığına sahiptir. Kulaklık kulak içi olarak tercih edilirse;  İnair kulaklıklar, ses izalasyonu diğer modellere göre daha iyi olan bu modellerdir. Kulak içi takılarak kullanıldığından kulaklara uyma sorunu yaşatabilir. Uzun süre temizlenmeden kullanılırsa kulak açısından sağlık problemlerine yol açabilir. Earbud kulaklıklar, en az verimle çalışan kulaklıklardır. Fiyat olarak uygundur ancak sesi tam izole edemediğinden istenilen ses kalitesini vermekte zorlanabilmektedir. Bu modelleri seçerken birinci öncelik sizin konforunuzdur. Çeşit sayısı oldukça fazla olduğu için kulak yapınıza en uygun kulaklığı deneyerek bulmak en doğru olanıdır.

Hytech Telefon Kulaklığı HY-XK10

Frekans aralığı: Burada belirtilen değerler ne kadar genişse ses kalitesi de o kadar yüksektir. Hz cinsinden ifade edilir.

Ses hassasiyet seviyesi(db): Ortalama 100-105 db aralığı iyi kabul edilebilir. Kulaklık verdiği ses enerjisinin seviyesinin db cinsinden ifadesidir.

Kablolu – kablosuz kullanımı: Telefon kulaklığı kablosuz ve kablolu olarak iki farklı yöntemle kullanılmaktadır. Kablo karmaşasından sıyrılarak cihazınızla aranızdaki mesafenin kablo uzunluğuna bağlı olmamasını istiyor ve yanınızda taşıma açısından daha portatif bir ürün arıyorsanız kablosuz kulaklıklar idealdir. Genel olarak telefon kulaklığı bluetooth teknoloji sayesinde kablosuz bir duruma gelmektedir. Ancak kablosuz kulaklıkların temel sorunu mesafe ve şarj süreleridir. Bu tarz kulaklıkları tercih ederken uzun şarj süresine ve ihtiyacınız olacak kadar mesafe çekim kapasitesine sahip kulaklıkları tercih etmek daha uygundur. Telefon kulaklığı kablolu kullanılır, devamlı şarj etmek gibi problemlerle uğraşamam diyorsanız, tercih  kablolu kulaklıklar olmalıdır. Ancak tablolu kulaklıkların temel sorunu ortada bir kablonun olması ve iş yaparken elinize ayağınıza dolaşmasıdır.


Hytech Telefon Kulaklığı HY-XBK10

Tuşlar:  Kulaklık üzerinde fonksiyonel tuşlar olması kulaklığınızı kullanırken size büyük kolaylıklar sağlayabilir. En basit özellikler arasında telefon açma tuşu, ses ayarlama tuşları sayılabilir. 

Bütçe: Yukarıda belirtilen özelliklere baktıktan sonra bütçenize uygun tercihleri seçmek gerekmektedir.

Telefon kulaklıklarında sık rastlanan sorunlar

Telefon kulaklığı neden bozulur? Bozulmanın en büyük etkileri malzemenin kalitesi, kullanıcı hataları veya teknik sorunlardır. Aldığınız ürünün üretildiği malzemeler kaliteli değilse genelde ürünün dış yüzünden başlayarak iç aksamındaki elektronik devreler üzerinde de kısa sürede deformeler meydana gelmektedir. Bu durumdan kaynaklanan sorunlar özetle; telefon kulaklığı cızırtı şeklinde ses çıkarabilir, telefon kulaklığı çalışmayabilir,  telefon kulaklığı teki çalışmıyor olabilir, telefon kulaklığı kulağınızda durmuyor olabilir, telefon kulaklığı yankı yapıyor olabilir, telefon kulaklığı mikrofonu çalışmıyor olabilir. Kullanıcı hatalarından kaynaklanan sorunlar kabloların kullanma talimatında belirtilen şekilde kullanılmamasından kaynaklanmaktadır. Kabloların kırılması, telefon giriş jaklarının sert şekilde çıkartılıp takılması, uygun şarj sürelerine dikkat edilmemesi gibi sorunlardır. Teknik sorunlar ise genelde kullanıcıların cihazlara uygun ayarları yapamamasından veya cihaz ile kulaklıkların uyumsuz olmasından kanynaklanan sorunlardır. Bunları özetlersek;  telefon kulaklığı algılamıyor olabilir, aldığınız telefon kulaklığı desteklemiyor olabilir, telefon kulaklığı tanımıyor olabilir, telefon kulaklığı görmüyor olabilir, telefon hep kulaklık takılı gösteriyor olabilir, telefon kulaklık girişi temassızlık yapıyor olabilir. Bunların önüne geçmek için güvendiğiniz markaların ürünlerini tercih etmeli, kullanma kılavuzunda belirtilen hususlara dikkat etmeli, cihazlar üzerinde uygun ayarları yapmaya özen gösterilmelidir.


Telefon kulaklığı nasıl temizlenir?

Gerek devamlı elimizin temas etmesinden, gerek ortamda bulunan tozlu yapıdan gerekse de kulağımızın içinde biriken kirlerden dolayı telefon kulaklıklarımız kirlenir. Bunların temizlenmesi özellikle kulak sağlığımız açısından önemlidir. Temizlemek için gerekli olan malzemeler bir diş fırçası ve ispirto, kolonya veya hafif sabunlu sıcak sudur. Kulaklık içinde silikon gibi dış kaplamalar varsa bunları çıkarın. Ufak bir pamuk yardımı ile kulaklığın tüm kısımlarına bu malzemelerden istediğinizi hafifçe sürün. Diş fırçanızla hafif bir şekilde fırçalayarak kirlerin çıkmasını sağlayın. Kuru bir bez veya peçete (ufalanmayan cinslerden) ile kurulayın. Elektronik bir cihaz olduğu için tamamen suyun içerisine batırmaktan kesinlikle kaçının. Çıkan silikon parçaları da aynı şekilde temizleyin. Kulaklığınız 1-2 dakikalık bu işlemle tertemiz olacaktır.

Cep telefonu kulaklığı, fiyat ve modelleri

Telefon kulaklık çeşitleri günümüzde o kadar fazla sayıda oldu ki, tercih yapmak günden güne zorlaşmaktadır. Telefon kulaklığı önerisi veya tavsiyesi yapan bir çok yer ve satıcı vardır. Bu durumda; telefon kulaklığı kaliteli olsun istiyor ve en ucuz telefon kulaklığına en hızlı şekilde sahip olmak istiyorsanız, güvenilir markaların satıldığı İş’te Kırtasiye dünyasını ziyaret etmeli ve üye olarak İş’te Kırtasiye ailesine katılmalısınız.  İşte size İş’te Kırtasiye farkıyla birkaç tavsiye.


Hytech Telefon Kulaklığı HY-X06


Hytech Telefon Kulaklığı HY-XBK80


Yorumunuzu bırakın